Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Привет на всички,

Тази събота мисля да ходя до Враца и да гледам следния автомобил:https://www.cars.bg/offer/c2777789

Даже мислех да помоля, ако има колега от форума в билзост да погледнем заедно или да препоръча сервиз, честно казано не разбирам много от коли(
    Все пак, ако някой я е гледал вече, моля да сподели

Comment

• Първоначално публикувано от joreto82 Покажи съобщение
      Привет на всички,

Тази събота мисля да ходя до Враца и да гледам следния автомобил:https://www.cars.bg/offer/c2777789

Даже мислех да помоля, ако има колега от форума в билзост да погледнем заедно или да препоръча сервиз, честно казано не разбирам много от коли(
      Все пак, ако някой я е гледал вече, моля да сподели
      Жоре, вземи някой, който е карал такава Алфа...иначе има голяма вероятност да се наиграеш, а и цената не е малка.....
      така по снимките нищо не мога да ти кажа....освен, че задната чистачка май е сдала багажа.....
      Модератора ни в форума Тонов на раздел 156...е на близко там, от гр.Мездра...опитай се да се свържеш с него.....той има добри познания....а и знае някой от града, който кара 159....
      Късмет....
      Last edited by Бобби; d.m.y г., 00:44.
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Цената не е малка, а и приготви още 2-3к поне* за обслужване. /300лв еко такса 60лв регистрация. данък към 300лв гражданска 200/
        Клапи, Егр, ремъци ролки, масла, каквото още излезе
        За мен това е доста скъпо возило ..
        Успех.

Пробвай всички системи до една .. чистачки/фарове/прозорци/ всякакви такива.
        Вземи си лаптоп с кабел и multiecuscan да провериш за грешки, просветни от теста всички лампи на таблото .. да не е спряна някоя физически.

Пробвай климатроника добре, услушвай се за шумове/ като виене и стържене.
        Пробвай и ключа механичният в дистанционното, дали работи в ключалката и ербега.

Провери "последна регенерация на DPF и другите параметри край него" и "Километраж послена смяна на DPF"
        Брояч обслужвания на маслото.
        (това може да те насочи на какви км е колата)

Корекция на дюзи, налягане помпа, клатене на обороти.

Трябва да не се чува абсл. нищо в купето. никакви хлопане/тракане/скърцане/виене/стържене/вибрации/чаткане и тн.
        Last edited by flipz; d.m.y г., 13:39.
        Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

• Ако колата е читава,цената е долу горе нормална,все пак е почти 2011год.Пък и да не забравяме,че това е Враца,може и 1к надолу да свалиш.
          alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Трябва да не се чува абсл. нищо в купето. никакви хлопане/тракане/скърцане/виене/стържене/вибрации/чаткане и тн.

Такава кола трябва да я търси в магазина
            Alfa Romeo 156 1.8 ех
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDM

Comment

• Както Бобби отбеляза, може би задната чистачка е заминала, поне по снимките така изглежда, също по снимките и скоростният лост не изглежда много добре, не че това е показател де..

Благодаря на flipz за съветите.
              За съжаление нямам кабел и едва ли ще имам компютър с мен, и за това проучвам за сервиз или човек, който разбира в района Събота ще се види положението..
              Благодаря за мненията…

Comment

• Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщение
                Моята, ако я видиш също има луфт м/у бронята и калниците в предната им част защото първия ден, когато я взех не бях свикнал с дългата предница и подпрях леко едно декоративно дръвче в двора ама баш централно и бронята леко се изметна от тогава, но достатъчно за да ми отвори леко луфт...та мисълта ми е, че при мен има лек луфт, но не защото е правена от челен удар а защото лееееко подпрях дръвчето Но по автокъщите нз как е
                Тва е бял кахър,ама като видиш луфт между капака и калника,или между частта от стопа на багажника и тази на калника,мисля е ясно. Моят ужас е,че колкото повече се заглеждам,толкова повече установявам,че 80+% по автокъщите е удряно и правено.дизел пак се намират, ама аз искам бензин и там и без тва са 3 бройки общо в продажба
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Бях в същото положение краят на Февруари, просто нямаше автомобили. Повечето още от обявата те отказват, а за 1 екземпляр не можеш да пътуваш 700км. само за оглед.
                  Докато пътувахме за една авто къща по обява .. в движение видях една алфа с много контрастен цвят, почти скрита зад реаклама. Спряхме .. огледахме, тествахме .. комп диагностика .. и я купих

Та не се надявай само на обяси ако си от София, тръгвай и обикаляй ..

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Братле .. не знам какво купувате, какво гледате и тн.
                  Сменил съм само тампони на един горен носач по окачването.
                  Като купуваш кола за 10к трябва всичко да и е стегнато .. иначе пътя.

Първоначално публикувано от corvette Покажи съобщение
                  Трябва да не се чува абсл. нищо в купето. никакви хлопане/тракане/скърцане/виене/стържене/вибрации/чаткане и тн.

Такава кола трябва да я търси в магазина
                  Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

• Общо взето я огледай отдолу преди да правиш каквото и да е друго ! В момента, в който се приближиш до колата направо лягай отдолу .. На Врачани стоката им е предимно австрийска .. На десния праг на снимките при предния калник - най-отпред долу в ъгъла се вижда нещо, което мен не ме кефи ич .. дано да е мръсотия ..
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• А бре сега е добре. Преди 3 години и половина имаше между 8 и 12 автомобила на пазара в БГ, като от тях две ставаха.

Сега изборът е доста по голям...

При 159- ките съм виждал че слабото им място е задна лява врата в долния и заден край при извивката и непосредствено прага/калника отсреща й които неясно защо ръждясват точно в частта си един срещу други по краищата им.

Може да е пропуск за определена партида...
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Здравейте на всички!
                        Кажете за тази какво мислите!?
                        https://m.cars.bg/carview.php?id=2707926

Comment

• Ми по снимки запазена изглежда, даже доста.
                          Ако и описанието е вярно, че е обслужена и е втори собственик, значи колата е идеална...

Само ме притеснява с тоя мотор как ще се движи... Но пък поне ще си сигурен че никога не е гълтала вихрови клапи, щото няма. И може да се ремапне за по-адекватна динамика...
                          156 2.0TS

Comment

• Знам,че ще е тромава ,но търся здравината повече от динамиката.До колкото разбрах от всичко прочетено за 159 - те,този двигател е най-здравия.

Comment

• Maй е така, да.
                              Въпреки че и за бензиновите не съм чел да имат някакви хронични проблеми.
                              156 2.0TS

Comment

• Нямат, страхотни са всичките до един. Здрави като чук без дръжка. От 1.8 та чак до 3.2.

1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
                                X